Zo houden we de stad bereikbaar

Actuele reistijden, meer overstapmogelijkheden en aanpak van sluipverkeer. Tijdens de werkzaamheden helpt Den Haag het woon-werkverkeer om met zo min mogelijk hinder op de plaats van bestemming te komen.

Den Haag doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. De werkzaamheden die de grootste hinder veroorzaken, zijn zo gepland dat ze zo kort mogelijk duren. Verkeerslichten op grote kruispunten geven het doorgaand verkeer meer voorrang. Ook zetten we veel verkeersregelaars in.

Beperken sluipverkeer

Sluipverkeer in de wijken gaan we actief tegen. Bijvoorbeeld door op een aantal plaatsen in woonwijken eenrichtingsverkeer toe te passen. Ook leiden we verkeer om de wijken heen. Onze maatregelen stemmen we af met bewonersorganisaties in de wijken. Tijdens de werkzaamheden blijven we het sluipverkeer in de gaten houden, zodat we snel kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Tram blijft rijden

De omgeving van de Raamweg-Koningskade blijft bereikbaar met het openbaar vervoer, met name met de tram. Fietsers en voetgangers hebben maar beperkt last van de werkzaamheden.

Fietsers

Op de (brom)fiets blijft alles bereikbaar. Wel zijn er soms lokale omleidingen. Deze zorgen soms voor een kleine vertraging. 

Meer P+R-service

Forenzen vormen de grootste groep reizigers op de Haagse wegen. Daarom maakt de gemeente het aantrekkelijker om vanaf de snelweg over te stappen op het openbaar vervoer of de fiets. Zo komen tijdelijk 100 extra parkeerplaatsen op bedrijventerrein Forepark, op loopafstand van de Randstadrail. Bekijk de P+R kaart voor locaties en reistijden.

Acties voor werkgevers

Voor bedrijven in de regio biedt Den Haag een aantal acties aan om werknemers te stimuleren om de auto eens te laten staan. Gratis probeerkaartjes voor het ov bijvoorbeeld. U leest hier meer over op de pagina Toolkit bedrijven.

Meer boten naar Madurodam

Speciaal voor toeristen en dagjesmensen vaart de boot naar Madurodam tijdens het onderhoud aan de Raamweg met twee schepen. De boot vertrek vanaf de Koekamp, vlakbij Den Haag CS. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk op de websites van de Willemsvaart en Ooievaart.