Bereikbaarheidsacties voor bedrijven

Wilt u uw medewerkers, klanten, leveranciers of bezoekers informeren over het onderhoud aan de Raamweg-Koningskade? Op deze pagina vindt u een toolkit met handige downloads die u in uw communicatie kunt gebruiken. Voor het MKB biedt Den Haag bereikbaarheidsspecials aan: gratis probeerkaartjes voor het ov, parkeerkaarten voor P&R Laakhaven en gratis proefabonnementen voor Haagse stadsfietsen.

Toolkit bedrijven

Speciaal voor bedrijven in en rond Den Haag bieden wij een toolkit (zie kader rechts) aan met handige middelen voor uw communicatie. Zoals een factsheet, kaartjes met omleidingsroutes en kant-en-klare tekst voor uw intranet. Bekijk ook de pagina Omleidingen voor gedetailleerde routekaarten.

Reisinformatie bij u op het scherm

Actuele reisinformatie over het verkeer in Den Haag kunt u ook op schermen in uw eigen organisatie laten zien, via narrowcasting. Bijvoorbeeld in de ontvangsthal of op het intranet. U kunt dit eenvoudig zelf regelen. Gebruik daarvoor de link www.DenHaagbereikbaar.nl. Deze website ververst automatisch en wisselt af tussen actuele reistijden en projectinformatie.

Meer P+R-plekken

De gemeente maakt het aantrekkelijker om vanaf de snelweg over te stappen op het openbaar vervoer of de fiets. Er komen tijdelijk 100 extra gratis parkeerplaatsen op bedrijventerrein Forepark, op loopafstand van de Randstadrail. Bekijk de P+R kaart voor locaties en reistijden.

Parkeerkaarten P+R Laakhaven

Speciaal voor MKB-bedrijven stelt Den Haag bij P+R-terrein Laakhaven gratis 500 parkeerkaarten ter beschikking. Met de kaart kunt u een dag gratis parkeren en makkelijk overstappen op het openbaar vervoer.

Probeerkaarten tram

MKB-bedrijven kunnen via de gemeente gebruik maken van gratis probeerkaartjes voor de Haagse tram. Den Haag stelt eenmalig 1000 kaartjes beschikbaar. Dit om uw werknemers een zetje te geven om ook de tram eens te proberen. De kaartjes zijn een dag geldig; uw mensen kunnen binnen heel Den Haag twee keer een uur gratis reizen .

Gratis Haagse stadsfietsen

Om het gebruik van de fiets te stimuleren, stelt Den Haag bij Den Haag CS gratis Haagse stadfietsen ter beschikking. MKB-bedrijven kunnen hiervoor een proefabonnement aanvragen. Werkgevers met maximaal 50 man personeel kunnen 5 fietsen reserveren. Werkgevers met 50 tot 250 man personeel kunnen 10 fietsen reserveren. U kunt de fiets online reserveren, zodat u altijd verzekerd bent van een fiets als u hem nodig hebt. Slaan de fietsen aan binnen uw organisatie, dan kunt u het probeerabonnement wekelijks verlengen. 

Spitsboot

Vanaf Den Haag CS (tegenover Prinsessegracht 4) varen extra spitsboten met haltes bij de Dr. Kuyperstraat, de Riouwstraat en Madurodam. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk op de websites van de Willemsvaart en Ooievaart.

Ga 3.0!

Wilt u een passend advies over hoe u uw organisatie structureel beter bereikbaar kunt maken voor uw relaties en uw medewerkers? Ga dan naar Ga3punt0.nl. Bereikbaar Haaglanden gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden om u letterlijk en figuurlijk op weg te helpen.